• Home
Menu

Matorama

  • Home

Grilla kveite

July 6, 2017

Til 2 treng du:

  • 300g kveitefilet
  • Aspargestoppar
  • 6 stk cherrytomatar
  • 4-6 små poteter
  • 2 sjalottlauk
  • Minipure og grassløk til garnityr
  • Salt og pepar
  • Basilikum

Parmesansaus:

  • 1 liten sjalottlauk
  • 1 ss smør
  • 1 dl kvitvin
  • 2 dl kremfløyte
  • 5 ss parmesan
  • Salt og pepar
  1. Vask potetene og legg dei i ei ildfast form med olje og ha på salt og basilikum
  2. Sett potetene i oven på 225 grader, i 30-40 min avhengig av storleik på potetene
  3. Kutt 1 sjalottlauk i små terningar og brun i smøret
  4. TIlset 1 dl vin og la den koke ned til det er ca 1/4 igjen
  5. Ha i kremfløyte og la småkoke i 5 min
  6. Tilsett raspa parmesan (bruk ein god parmesan!)
  7. Smak til sausen med salt og pepar
  8. Steik fisken og grønsakene på grillen
  9. Fisken steikast på middelsvarme med skinsida ned i ca 4 min, snu og vent til den er gjennomstekt
  10. Asparges treng kun 1 min for å bli ferdig
  11. Topp fisken med litt purre og grasløk og server
Tags middag, fisk, kveite, potet, grill, saus
← Tyrkisk grillspyd med kyllingGrillpølse med potetbåtar →

STRIKKORD

  • and
  • asiatisk
  • biff
  • bollar
  • brød
  • dressing
  • drink
  • fisk
  • forrett
  • gresk
  • grill
  • hamburger
  • indisk
  • italiensk
  • kake
  • kjøttdeig
  • kveite
  • kylling
  • middag
  • pasta
  • pizza
  • potet
  • pølser
  • salat
  • saus
  • sous vide
  • suppe
  • svin
  • tex-mex
  • vårrull
  • wok

Siste innlegg

Featured
Sep 16, 2017
Mandagstaco med laks
Sep 16, 2017
Sep 16, 2017
Jul 16, 2017
Pasta Bolognese
Jul 16, 2017
Jul 16, 2017
Jul 7, 2017
Ramen med svinekjøt
Jul 7, 2017
Jul 7, 2017
Jul 6, 2017
Pasta med spekskinke og parmesansaus
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Tyrkisk grillspyd med kylling
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Grilla kveite
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jun 18, 2017
Grillpølse med potetbåtar
Jun 18, 2017
Jun 18, 2017
May 28, 2017
Pizzabollar
May 28, 2017
May 28, 2017
Jul 18, 2016
Lakseburger
Jul 18, 2016
Jul 18, 2016
Jul 13, 2016
Tacosuppe
Jul 13, 2016
Jul 13, 2016