• Home
Menu

Matorama

  • Home

Schwarzwalderkake

December 12, 2015

Dette er ei gamal favoritt henta frå mamma si oppskriftsamling. Mektig, men kjempegod kake med smørkrem og sjokolade.

1 1/2 plate kokesjokolade
160 g smør
100 g melis
7 egg
1 ts bakepulver
150 g mjøl

Fyll:

160 g smør
320 g melis
4 dl kremfløyte
1 sjokoladeplate til pynt

  1. Smelt sjokoladen i vannbad
  2. Rør saman smør og melis til du har ei lett og lys blanding
  3. Tilsett sjokolade og eggeplommer
  4. Sikt inn mjøl og bakepulver
  5. Stivpisk eggekvitene og vend dei forsiktig inn tilslutt
  6. Steik kaka ei ei godt smurt rund form (24 cm) , ved 150 grader i ca 50 min. Steiketida er avhengig av omn og størrelse på forma.
  7. Avkjøl kaka i omnen med døra open

Fyll

  1. Pisk saman smør og melis til det er ei lett og luftig blanding
  2. Pisk krem
  3. Bland forsiktig saman dei to kremane
  4. Del kaka i tre deler og ha på fyllet mellom laga, på toppen og rundt kaka
  5. Strø over reven sjokolande
     
Tags kake
← Fish and chipsChili Con Carne →

STRIKKORD

  • and
  • asiatisk
  • biff
  • bollar
  • brød
  • dressing
  • drink
  • fisk
  • forrett
  • gresk
  • grill
  • hamburger
  • indisk
  • italiensk
  • kake
  • kjøttdeig
  • kveite
  • kylling
  • middag
  • pasta
  • pizza
  • potet
  • pølser
  • salat
  • saus
  • sous vide
  • suppe
  • svin
  • tex-mex
  • vårrull
  • wok

Siste innlegg

Featured
Sep 16, 2017
Mandagstaco med laks
Sep 16, 2017
Sep 16, 2017
Jul 16, 2017
Pasta Bolognese
Jul 16, 2017
Jul 16, 2017
Jul 7, 2017
Ramen med svinekjøt
Jul 7, 2017
Jul 7, 2017
Jul 6, 2017
Pasta med spekskinke og parmesansaus
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Tyrkisk grillspyd med kylling
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Grilla kveite
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jun 18, 2017
Grillpølse med potetbåtar
Jun 18, 2017
Jun 18, 2017
May 28, 2017
Pizzabollar
May 28, 2017
May 28, 2017
Jul 18, 2016
Lakseburger
Jul 18, 2016
Jul 18, 2016
Jul 13, 2016
Tacosuppe
Jul 13, 2016
Jul 13, 2016