• Home
Menu

Matorama

  • Home

Tikka masala

February 1, 2016

Ein god indisk klassikar som faktisk er ganske lett å få til sjølv.

Marinade:

  • Kylling
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd kvitlauk
  • Litt sitronsaft
  • 1 ts revet ingefær
  • 3 ss nøytral olje
  • 1/2 ts korianderfrø
  • 3 ss tandoorikrydder
  • Frisk koriander

Saus:

  • 1 ts spisskumin
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1/2 ts muskablome
  • 1 fedd kvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ss tomatpure
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • 1 dl kremfløyte
  • 1 ss lettrømme
  • Frisk eller tørka koriander
  • Salt og chilikrydder
  • 3 ss olje
Ha alle ingrediensane til sausen klar før du sett i gang

Ha alle ingrediensane til sausen klar før du sett i gang

Raita:

  • 2-3 cherrytomater
  • 1/5 agurk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ts spisskumin
  • Frisk eller tørka koriander
  • Salt og pepper

Nan (3-4 stk)

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl vatn
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 4-5 dl kveitemjøl
  • Topping: smør, kvitlauk og koriander


Tilbehør

  • Ris
  • Salat

Marinade:

  1. Bland alle ingrediensane til marinaden i ein bolle med lokk
  2. Kutt opp kyllingen i jevnstore bitar og ha den oppi marinaden
  3. La marinere 1 times tid, men helst over natta.

Brød

  1. Start med å blande alle ingrediensane til nanbrødet og la det elte i ca 10 min. Dekk til med plast og la heve så lenge du har tid ( 30 min-1 time).
  2. Kjevle ut brøda i passe storleik, stikk litt med ein gaffel for å unngå at dei blir heilt hule inni
  3. Nan steikast i ovnen på maks temperatur, gjerne med ein pizzastein i 5-10 min. Følg med mot slutten så dei ikkje blir brent
  4. Når brøda er komt ut av ovnen smør på smelta smør blanda med kvitlauk og koriander
  5. Legg brøda i eit klede for å halde dei mjuke

Raita:

  1. Bland yoghurt og rømme, tilsett krydder og bland godt
  2. Kutt opp tomat og agurk og ha oppi

Saus og kylling:

  1. Varm opp olje, spisskumin, muskatnøtt og muskatblome i ei panne
  2. Ha i kvitløk, ingefær, gurkemeie og tomatpure
  3. Tilsett så hermetiske tomater og la det putre
  4. Medan sausen putrar settast kyllingen i ovnen ved 225 grader i ca 20 min avhengig av storleiken på bitane. Kok samtidig opp ris
  5. Når det er 5 min før kyllingen er ferdig kan du gjerne skru på grillelementet slik at den får ei skorpe
  6. Tilsett samtidig rømme og fløyte i sausen. Smak til med salt og chilikrydder
  7. Ta kyllingen ut av ovnen og server på fat eller oppi sausen.
  8. Server med raita, ris, salat og nan
Tags kylling, brød, middag, indisk
← Spekeskinke og geitostFish and chips →

STRIKKORD

  • and
  • asiatisk
  • biff
  • bollar
  • brød
  • dressing
  • drink
  • fisk
  • forrett
  • gresk
  • grill
  • hamburger
  • indisk
  • italiensk
  • kake
  • kjøttdeig
  • kveite
  • kylling
  • middag
  • pasta
  • pizza
  • potet
  • pølser
  • salat
  • saus
  • sous vide
  • suppe
  • svin
  • tex-mex
  • vårrull
  • wok

Siste innlegg

Featured
Sep 16, 2017
Mandagstaco med laks
Sep 16, 2017
Sep 16, 2017
Jul 16, 2017
Pasta Bolognese
Jul 16, 2017
Jul 16, 2017
Jul 7, 2017
Ramen med svinekjøt
Jul 7, 2017
Jul 7, 2017
Jul 6, 2017
Pasta med spekskinke og parmesansaus
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Tyrkisk grillspyd med kylling
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Grilla kveite
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jun 18, 2017
Grillpølse med potetbåtar
Jun 18, 2017
Jun 18, 2017
May 28, 2017
Pizzabollar
May 28, 2017
May 28, 2017
Jul 18, 2016
Lakseburger
Jul 18, 2016
Jul 18, 2016
Jul 13, 2016
Tacosuppe
Jul 13, 2016
Jul 13, 2016