• Home
Menu

Matorama

  • Home

Hamburger med spekeskinke og geitost

February 21, 2016

Hamburger med spekeskinke, geitost, fastlavnbolle og heimelaga dressing.

Fastelavnbolle-brød:

  • ca 950 g kveitemjøl
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 ts salt 
  • 125 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 5 dl vatn
  • 150 g mjukt meierismør
  1. Bland saman alle dei tørre ingrediensane og egget
  2. Ha i temperert vatn (37 grader)
  3. Elt i ca 10 min, juster med mel til du har ei smidig deig
  4. Tilsett smør i terninga, elt til alt smøret er komme inn i deiga
  5. La heve i ca 1 time, til dobbel storleik
  6. Rull ut runde bolla, ca 20-24 stk
  7. La etterheve ca 45 min
  8. Sett ovnen på 225 grader og pensle bollane lett med egg
  9. Steik i ovnen i ca 12 min til dei er gylne

 Hamburger til 2:

  • 300 g god kjøttdeig
  • 1/3 egg
  • Salt
  1. Bland saman ingrediensane og form til to burgera
  2. Steik i ei varm panne, ca 1 min på kvar side
  3. Kryddre med salt og pepar
  4. Legg deretter burgerane i sous vide i ca 15 min

Spekeskinke og geitost:

  • Geitost
  • Spekeskinke
  1. Skjer skriver med geitost og legg på eit bakepapir
  2. Legg ei skive med spekeskinke oppå osten
  3. Steik i ovnen på 225 grader i ca 5 min
  4. Legg på toppen av den ferdige burgeren

Hamburgerdressing:

  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss majones
  • 1 ss ketchup
  • 1 ts sriracha chilisaus
  • 1 ts sweet chilisaus
  • 1 ts oregano
  • 1 ts grasløk
  • 1/2 paprikakrydder
  • Salt, pepar og sitron

Bland saman alle ingrediensane, smak til med salt, pepar og sitronsaft

Potetbåtar:

  • 4 middels store poteter
  • 1 ss olje
  • Krydder
  1. Skjer potetene i båtar (fjern skalet om dei har tjukt skal)
  2. Ha potetbåtane i ein pose og hell over ca 1 ss olje
  3. Ha over krydder, til dømes salt, pepar, grillkrydder og basilikum, og rist godt
  4. Legg potetene utover eit steikebrett med bakepapir
  5. Steik i ovnen på 225 grader i ca 30-40 min avhengig av storleik
  6. Server saman med hamburgeren og litt frisk salat



Tags bollar, hamburger, kjøttdeig, dressing, potet, middag
← ASIATISK WOKSpekeskinke og geitost →

STRIKKORD

  • and
  • asiatisk
  • biff
  • bollar
  • brød
  • dressing
  • drink
  • fisk
  • forrett
  • gresk
  • grill
  • hamburger
  • indisk
  • italiensk
  • kake
  • kjøttdeig
  • kveite
  • kylling
  • middag
  • pasta
  • pizza
  • potet
  • pølser
  • salat
  • saus
  • sous vide
  • suppe
  • svin
  • tex-mex
  • vårrull
  • wok

Siste innlegg

Featured
Sep 16, 2017
Mandagstaco med laks
Sep 16, 2017
Sep 16, 2017
Jul 16, 2017
Pasta Bolognese
Jul 16, 2017
Jul 16, 2017
Jul 7, 2017
Ramen med svinekjøt
Jul 7, 2017
Jul 7, 2017
Jul 6, 2017
Pasta med spekskinke og parmesansaus
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Tyrkisk grillspyd med kylling
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Grilla kveite
Jul 6, 2017
Jul 6, 2017
Jun 18, 2017
Grillpølse med potetbåtar
Jun 18, 2017
Jun 18, 2017
May 28, 2017
Pizzabollar
May 28, 2017
May 28, 2017
Jul 18, 2016
Lakseburger
Jul 18, 2016
Jul 18, 2016
Jul 13, 2016
Tacosuppe
Jul 13, 2016
Jul 13, 2016